Kristan Bjørneboe nr. 2 til DM Skak 2022 – Kort Påske gr. 2

Helsingør var repræsenteret til DM Skak 2022 med 5 spillere Kristian Bjørneboe, Palle Nielsen, Leo Nielsen, Erik Heedegaard og Torben Nilsson. De fleste havde en fornuftig turnering og leverede resultater over forventet score. Samlet set en god indsats af klubbens spillere, hvor det blandt andet blev til en 2. plads og en 3 plads. (foto Dansk Skak Union)

 

Flot 2. plads til Bjørneboe

Kristian Bjørneboe lå seedet nr. 5 fra start og derfor placeret i den øvre del af feltet. Der var derfor gode chancer for en topplacering. Kristian gik ubesejret gennem turneringen og opnåede en flot 2. plads. Der var muligheder for en førsteplads, men der var en remis for meget i forhold til at sikre sig førstepladsen. Flot turnering ½ point over forventet score og en rating fremgang på +15.

Kort Påske 2. Gruppe 2.

Leo næsten på delt 2. plads

Leo Nielsen fik 3½ point og kom á point med 2. pladsen. Desværre betød korrektionen at Leo blot opnåede en samlet 4. plads lige uden for præmierækken. Men trods alt et flot resultat med en lille rating fremgang +11.

Kort Påske 2. Gruppe 3

 

Torben var lige ved og næsten

Torben Nilsson lå til en førsteplads i rating gruppen under 1200, men måtte desværre ned i de sidste to runder. Resultatet var dog en smule over forventet score og dav en lille fremgang på ratingen.

Kort Påske 2. Gruppe 4

 

To spillere med i veteran

Erik Heedegaard Hansen opnåede 2½ point som var en smule over forventet score. Det gav en 3. plads i gruppen under 1710 i rating. I samme gruppe var også Palle Nielsen der desværre ikke havde den bedste turnering med samlet 1½ point, der var noget under forventet score.

Veteran

 

Overraskende vinder af Landholdsklassen

IM Martin Haubro fra BMS Skak blev ny Danmarksmester foran fire Stormestre heriblandt stortalenterne GM Jesper Søndergård Thybo (2. plads) og GM Jonas Buhl Bjerre (3. plads). Derudover deltog GM Lars Schandorff (4. plads) og GM Carsten Høi (10. plads).
IM Martin Haubro fik to nederlag i løbet af turneringen, med løb alligevel med mesterskabet efter 7 sejre. Det bemærkelsesværdige var han ikke spillede en eneste remis i de 9 runder! Det flotte resultat udløste samtidig hans første GM-norm.

Landholdsklassen

René Weichel
Share
This