Svenske FM Tom Rydstrom vinder Kronborg Chess Open International 2022

FM Tom Rydstrom vinder af Kronborg Chess Open 2022

Kronborg Chess Open 2022 blev spillet på Marienlyst Strandhotel  i Kr. Himmelfartsdagene fra den 26. – 29. maj 2022. Turneringen i år var den 49. i rækken og 3. gang den blev afviklet på Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Alle spillere var enige om at forholdene på spillestedet er helt unikke for en international skakturnering i Danmark og nok også i store dele af verden. Det er helt unikt at sidde så tæt på vandet i rolige omgivelser og blot koncentrere sig om at spille god skak. Stemningen var god mellem runderne og det summede at international skak.

Udsigt til Kronborg

A room with a view. Direkte udsigt til Kronborg Slot og Øresund fra spillelokalet i Kronborg Chess Open ’22.

Der er ingen tvivl om at turneringen på alle måder er blevet international skakturnering. Hele 11! ud af 13 grupper blev vundet af deltagere med en anden nationalitet en dansk. Klubbens og de øvrige danske deltagere får virkelig kamp til “randen”, og der er spænding i næsten alle grupper frem til sidste runde. Formatet med 8 personers grupper alle-mod-alle giver grupper med spillere der ligger meget tæt i styrke og det givet meget tætte partier, hvor alle kan vinde mod alle. Der kom en del tidnødsdramaer især om fredagen hvor der kun var en enkelt runde. Her måtte Arbiterne ud i korrigering af noteringspligten i alle træk, manglende notering, ulæselig notifikation, tidsstraf…. hvilket drama.

Turneringen blev som noget nyt transmitteret live på verdens største skaksite chess.com. Her var det muligt at følge de tre øverste grupper live.

 

MASTER 1

FM Tom Rydstrom blev årets vinder med ½ points forspring til IM Rasmus Skytte fra Aarhus Skakklub / Skolerne. Tom gik ubesejret igennem turneringen og der var spænding i toppen af gruppen, da både IM Rasmus Skytte og Færøerske Luitjen Akselsson Apol havde mulighed for at spille med om første pladsen i sidste runde. Desværre fik de begge remis som Tom i sidste runde og derfor ingen ændring i toppen. Derved blev FW Tom Rydstrom vinder af Kronborg Chess Open International skakturnering 2022. “Stort grattis till turneringssegern”

MASTER 2

Efter de første 4 runder så det ud til at Zi Han Goh fra Singapore ville løbe med første pladsen i Master 2 gruppen, men efter nederlag i 5. og 6. runde stod alt åbent i gruppen. Seks spillere havde mulighed for at spille med om præmie placeringerne i sidste runde. Dennis Jørgensen fra Helsingør Skakklub vandt i sidste unde over Zi Han derved udspillede sin rolle om en topplacering. Den flotte sejr rakte kun til en 3. plads for Dennis selv om han havde bedste korrektion af de 3 spillere der endte på 4 point. Gruppevinderen blev i stedet for Andrii Sevastianov fra Sverige der vandt foran Stefan Bergsson fra Island, begge med 4½ point.

MASTER 3

I Master 3 var der sejr til Augustinas Bazilius fra Litauen foran Christian Altenburg Eriksson fra Calissa Gladsaxe begge med 5 point og begge ubesejrede. Gruppen bestod af 6 nationaliteter og var en af de mest internationale i turneringen.

MASTER 4

Master 4 blev en “dødens gruppe” og meget meget tæt. Der var 66 rating point mellem højst- og lavest ratet i gruppen. Det blev til gruppesejr til rating favoritten Daniel Tuk Hartsø Jarlskov fra BMS Skak foran Rune Andersen fra Bornholms Skakklub. Denne gruppe var desuden eneste gruppe der kun bestod af danske spillere.

KRONBORG 1

Norske Nicolai Maxime Ostensen var én af tre nordmænd der fik præmie med hjem fra turneringen. Nicolai gik gennem turneringen uden nederlag ét foran Helsingørs Kristian Bjørneboe. Bjørneboe tabte desværre i første runde men fik alligevel en flot 2. plads efter 3 gevinster og 3 remis.

KRONBORG 2

Aleksejs Adamovics fra Letland vandt en spændende gruppe med tre spillere fra Helsingør Skakklub. Igen en meget tæt gruppe hvor Per Lykke fik gevinst mod netop Aleksejs og fik derved en bedre korrektion i forhold til Lasse Henningsen også fra Helsingør Skakklub.

KRONBORG 3

Helsingør Skakklubs norske medlem Erik Løveid fortsatte den gode stil fra Kolding Bymesterskab ved endnu en gang gå ubesejret gennem en turnering. Denne gang blev det til 5½ point, hvilket gav en flot 1. plads foran Poul-Erik Petersen der ente på 5 point. Gruppens overraskelse var Tanja Stewart-Bermann, der er datter af et tidligere klubmedlem fra Ålsgårde Skakklub og efterfølgende Helsingør Skakklub – Jørgen Wimo. Tanja sluttede på en 3. plads, men det så længe ud til at hun ville løbe med sejren i denne gruppe.

 

KRONBORG 4

Turneringen anden deltager fra Singapore var for stærk for de øvrige i denne gruppen. Jimmy Tan opnåede 6 point i flot stil og blev en ud af 3 der opnåede 6 point eller mere i turneringen. I denne gruppe var Helsingør igen rigt repræsenteret med 3 spillere og det blev Michael Mæchel der fik en flot 2. plads bland andet efter remis mod vinderen Jimmy.

KRONBORG 5

Igen blev det til udenlands sejr og noget uventet. Zoe Corfield lagde ellers ud med to nederlag men fik efterfølgende rettet op på sit spil og scorede efterfølgende 4½ ud af 5. Det var nok til gruppesejren.

KRONBORG 6

Zaid Al-Jay blev gruppevinder med 5 point og med et point ned til de 3 forfølgere der alle sluttede på 4 point. Jan Kargaard Jensen fik 2. pladsen på korrektion uden nederlag, men med hele 6 remiser som blev turneringens rekord. I Kronborg 6 gruppen var den netop nykårede nordiske mester Sarah Sima Derlich fra Nørrebro Skakklub. Hun fik en lidt svær start med sluttede flot af tre i streg i de sidste 3 runder.

 

KRONBORG 7

Vijay Balaji fra Indien blev den kun anden deltager i årets Kronborg Chess Open der sluttede på 6 point. Det var lige præcis nok og ½ point foran nr. 2 Brendan Collins fra Nørrebro Skakklub.

KRONBORG 8

Det blev rutinen der vandt over de unge kræfter. Hans Haagen Larsen vandt gruppen og fik 5½ point. Det var ½ point foran nummer to August Minh Brattgjerd fra Norge der opnåede 5 point.

Hans Haagen Larsen (tv) mod Dennis Madsen fra Helsingør Skakklub

KRONBORG 9

Kronborg 9 bestod mest at junior- og ungdomsspillere Karthick Vellaiappan fra Indien (Svenskt Schack) blev turneringens topscorer med 6½ point. Flot gruppesejt i Kronborg 9 i Kronborg Chess Open International Skakturnering. Det var i tæt opløb med nr. to som Lukas Torres fra Sverige, der opnåede 6 point. Diya Shekar fra Nørrebro Skakklub klarede sig flot i sin første Kronborg Chess Open med 4 point med en forventet scorer på 1,9.

Tak til alle de frivillige der var med til at få gennemført en fantastisk turneringen der har fået mange ros med på vejen. Tak til Lars Erik Linderod, Leo Nielsen, Dina Jensen, Christian Weichel, Lars Peter Johannesen, Jacob Krog og Per Lykke Jacobsen for stor hjælp.

René Weichel
Share
This